Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@05:27:06 GMT

امامی که شکافنده علوم بود/ تجربه حادثه کربلا در ۴ سالگی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۵۳۹۳۲

امامی که شکافنده علوم بود/ تجربه حادثه کربلا در ۴ سالگی

قم - امام محمد باقر(ع) پنجمین امام شیعیان است که به دلیل فعالیت‌های علمی و تلاش‌هایی که در راستای تقویت بنیه علوم اسلامی انجام دادند به «شکافنده علوم» مشهور شدند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امام محمد باقر(ع) پنجمین امام شیعیان و هفتمین معصوم تشیع است که بنا بر روایات تولد ایشان در سال ۵۷ هجرت بوده است و بر اساس آنچه که گفته شده این امام همام در دوران کودکی که سن چهارسالگی را ذکر می‌کنند در کربلا حضور داشته و مصیبت کربلا را از نزدیک دیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنجمین امام شیعیان هم مانند آنچه بر گذشتگان ایشان گذشت از آزار و اذیت و مصیبت به دور نبودند و حاکمان جور و ظالمانی که حکمرانی می‌کردند مانند تمامی امامان و معصومین تمام کینه‌ها و عقده‌های خود را بر آن تحمیل داشتند.

«باقر» از مشهورترین القاب آن حضرت است که در بیان فلسفه آن به شکافنده معضلات علم و گشاینده پیچیدگی‌های دانش اشاره شده است و البته با توجه به اینکه در دوران ایشان بحث احادیث و تفسیر به سمت رشد و نمو رفت نمی‌تواند دور از انتظار هم باشد.

دوران کودکی، نوجوانی و جوانی امام باقر(ع) مملو از گرفتاری، بلا و کنترل‌های شدید بود

امام محمد باقر(ع) در سن ۳۸ سالگی و بعد از شهادت پدر بزرگوارشان امام سجاد(ع) زمامت امامت شیعیان و راهبری آن‌ها را بر عهده گرفت و بعد از گذشت ۱۹ سال در هفتم ماه ذی‌الحجه سال ۱۱۴ قمری در مدینه به شهادت رسیدند و در حال حاضر هم مزار مطهر ایشان در قبرستان بقیع که مأمن دل‌های بی‌قرار و نماد مظلومیت شیعیان است قرار دارد.

بیت امام سجاد(ع) مأمن دوستداران اهل بیت(ع) بود

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار مهر به ویژگی‌هایی از زندگی امام باقر(ع) اشاره می‌کند اینکه این امام در کودکی خود حادثه کربلا را تجربه کردند و مصیبت‌هایی که بر جد بزرگوارشان و خاندان اهل بیت(ع) گذشت را به خوبی درک کردند.

حجت الاسلام سعید بهمنی ادامه می‌دهد: بعد از حادثه کربلا هم شیعیان و دوستداران اهل بیت(ع) خاطره آن حادثه را فراموش نکرده بودند و بیت امام سجاد(ع) مأمن دوستداران اهل بیت(ع) بود هر چند که خفقانی که بنی امیه ایجاد کرده بود همچنان ادامه داشت.

وی همچنین دوران کودکی، نوجوانی و جوانی امام باقر(ع) را مملو از حصر و گرفتاری و بلا و کنترل‌های شدید توصیف می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در ادامه به قیام‌هایی که در دوران امام باقر(ع) و قبل از آن علیه بنی امیه شکل گرفت اشاره دارد و می‌گوید: دوران امام باقر(ع) به گونه است که ایشان باید هم شیعیان را حفظ کنند و هم مناسبت‌ها با انقلابیون را داشته باشند و از سوی دیگر مردمی را هم که ذیل حکومت بنی امیه بودند را باید مدیریت می‌کردند.

انقلاب‌ها و کشمش‌های بین بنی‌عباس و بنی‌امیه باعث می‌شود تا فضای بازتری برای فعالیت اهل بیت(ع) ایجاد شود

وی با اشاره به توانمندی‌های امام باقر(ع) در انجام تمامی امور گفت: دوران ایشان همزمان با دوران افول بنی امیه بود دورانی که با انقلاب‌ها علیه این قوم مواجه شد و بنی عباس هم با ریاکاری و به دروغ سعی داشت تا خود را طرفدار اهل بیت(ع) نشان دهد تا از این طریق حمایت‌هایی را کسب کند.

حجت الاسلام بهمنی ادامه می‌دهد: همین انقلاب‌ها و کشمش‌هایی که بین بنی عباس و بنی امیه شکل می‌گیرد باعث می‌شود تا فضای بازتری برای فعالیت اهل بیت(ع) ایجاد شود و در همین راستا امام باقر(ع) وارد میدان شدند و به کارهای علمی و تربیت شاگردان و جمع‌آوری احادیث اقدام کردند که این مقدمه‌ای برای فعالیت‌های امام بعدی شد.

امام باقر(ع) ۱۹ سال و ۱۰ ماه بعد از پدر بزرگوارشان زندگی کردند اداره امور مسلمانان و شیعیان را بر عهده داشتند و در نهایت هم در سن ۵۷ سالگی به شهادت رسیدند و روانه غربت غریبانه بقیع شدند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۳۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / قیمت سکه جهشی شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران با کاهش ۷ هزار تومانی به قیمت ۳ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز با افزایش ۱۸۸ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان فروخته شد.

قیمت انواع ارز، سکه و طلا را در روز چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مشاهده می‌کنید.

دلار (در صرافی بانکی)

۴۴ هزار و ۷۸۳ تومان

یورو

۴۸ هزار و ۲۷۲ تومان

سکه تمام بهار آزادی

۳۸ میلیون و ۱۰ هزار تومان

سکه امامی

۴۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان

نیم سکه

۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

ربع سکه

۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

سکه گرمی

۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

هر گرم طلای ۱۸ عیار

۳ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان

هر گرم طلای ٢۴ عیار

۴ میلیون و ۵۴۶ هزار تومان

هر مثقال طلا

۱۴ میلیون و ۸۰۲ هزار تومان

هر انس طلا

۲۳۱۱.۰۷ دلار

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904231

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / قیمت سکه جهشی شد
  • بازماندگان امام‌زاده ابراهیم چه می‌گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • عکس‌هایی از آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم که پربازدید شد
  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است