Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: «امام محمد باقر (ع)» یکی از پایه گذاران بنیاد‌های جامعه اسلامی بودند، ایجاد بنیاد علمی ایشان توانست به آرامی شرایط را برای ایجاد اصلاحات اسلامی در زمان بنی امیه و بنی عباس فراهم کند این امام همام توانست علوم اسلامی و قرآنی را ترویج کند و اندیشه‌های متعالی اسلام را بار دیگر زنده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 10:30 - 18 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۹۷۵۴

علی موسوی نژاد کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان در خصوص رویکرد‌های امام محمد باقر (ع) در مقابله با سیاست‌های حاکمان وقت خود گفت: ظلم حاکمان دوره بنی امیه و بنی عباس همواره حکومت اسلامی را با چالش مواجه می‌کرد، اما وجود معصومین و امامان(ع) هر بار حکومت اسلامی را از پرتگاه نابودی نجات می‌بخشید. حاکمان در دوران «امام محمد باقر(ع)» علاوه بر دور کردن مردم از حقیقت دین اسلام آنان را به سوی جامعه سرمایه‌داری و دنیا پروری هدایت می‌کردند.

وی به بسترسازی‌های «امام محمد باقر (ع)» به منظور ایجاد پایه‌های مستحکم جامعه اسلامی حقیقی در دوران امامت ایشان اشاره و اظهار کرد: «امام محمد باقر (ع)» یکی از پایه گذاران بنیاد‌های جامعه اسلامی بودند، ایجاد بنیاد علمی ایشان توانست به آرامی شرایط را برای ایجاد اصلاحات اسلامی در زمان بنی امیه و بنی عباس فراهم کند این امام همام توانست علوم اسلامی و قرآنی را ترویج کند و اندیشه‌های متعالی اسلام را بار دیگر زنده کند.

موسوی نژاد به یکی از مهم‌ترین شاخص‌های فعالیت «امام محمد باقر (ع)» اشاره و اظهار کرد: بنیاد مقاوم سازی اسلامی از شاخصه‌های اصلی تلاش‏های «امام محمد باقر (ع)» بشمار می‌رود، این بنیاد که پایه‌های توسعه و گسترش علوم به خصوص در حوزه علوم شیعه را فراهم کرد، برنامه‌ای راهبردی برای آن زمان بود، بدین ترتیب این امام بزرگوار پایه‌های حوزه علمیه را بنا گذاشت و زمینه را برای پرورش نخبگان و جوانان شیفته به علوم مهیا ساخت.

وی به تلاش‌های «امام محمد باقر (ع)» برای سمت و سو دادن به ارزش‌های اسلامی و خارج کردن مسلمانان از تفرقه اشاره و ابراز کرد: یکی از بزرگترین دستاورد‌ها و برنامه‌های این امام بزرگوار از بین بردن تفرقه‌ای بود که طی سال‌های بعد از حکومت «حضرت علی (ع)» و در زمان خلافت بنی امیه رواج یافته بود، از سوی دیگر این امام بزرگوار توانست آحاد جامعه را از انحرافات دینی و خرفه‌هایی که در دوره حاکمان بنی امیه شیوع پیدا کرده بود دور کند.

این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: «امام محمد باقر (ع)» برنامه‏‌های خود را در بستر مقاومت علمی برنامه‌ریزی و به آرامی در جامعه آن دوران پیش برد. این شیوه‌ی مقاومت در عصر ما نیز کاربرد دارد. 

موسوی نژاد تصریح کرد: مقاومت در ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی الگویی تاثیرگذار از سوی این امام بزرگوار است، این رویکرد به مدد تدابیر «امام محمد باقر (ع)» نخستین بار به مرحله اجرا درآمد و نشان داد که تدابیر این امام بزرگوار همواره و در هر زمانی کاربرد دارد.

وی افزود: بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد تاثیر برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های «امام محمد باقر (ع)» به حدی بود که توانست به دربار و حاکمیت آن زمان وارد شود. شواهد نشان می‌دهد اولین بار ضرب سکه اسلامی در دربار حکام بنی عباس ایجاد شد. این اتفاق حاصل تلاش، آموزش و روشنگری‌های علمی بود که برگرفته از تعالیم «امام محمد باقر (ع)» در جامعه اسلامی آن زمان شیوع یافت و به دربار نیز کشانده شد.

موسوی نژاد با اشاره به جایگاه امام پنجم(ع) اشاره و بیان کرد: این امام برزگوار یکی از تأثیرگذارترین معصومین در راه حفظ اسلام بود. ایشان کوچکترین راوی معصوم بازمانده از واقعه کربلا است. امامی که پدرشان امام زین العابدین (ع) و مادرشان از دختران امام‌حسن (ع) بودند و همین امر سبب شد تا به عنوان حلقه اتصال گوهر حسنین از ایشان یاد می‌شود.

وی به نوع زندگی و ابعاد شخصیتی امام باقر (ع) در زمان امامتشان اشاره و خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه ارتباطی حسنه با مردم و جامعه همچنین زندگی زاهدانه از ابعاد شخصیتی این امام خبر می‌دهد ایشان به تعبیر امروزی‌ها در اتاقی شیشه‌ای زندگی می‌کرد، زیرا رفتار و عملکردشان همواره زیر نظر بود، رفتار صادقانه و ساده زیست بود و همین امر سبب شد تا اثر کلام این امام همام تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علی موسوی نژاد امام باقر بستر سازی حکومت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۴۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»

همزمان با آغاز دهه کرامت، شبکه‌های تلویزیون ویژه برنامه‌هایی را به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و ولادت امام رضا(ع) روانه آنتن می‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، قاب تلویزیون در دهه کرامت از جمعه 21 اردیبهشت تا دوشنبه 31 اردیبهشت با برقراری ارتباط های زنده با آستان ملکوتی امام رضا(ع)، پخش مستند، میان برنامه‌های مناسبتی مرتبط با دهه کرامت و پوشش و پخش مجالس مولودی‌خوانی، رنگ و بوی جشن و شادی به خود می‌گیرد.

جزئیات پخش برنامه‌ها را در ادامه ببینید:

شبکه یک

برنامه زنده «توحید خانه» از شنبه 22 اردیبهشت هر روز ساعت 17:30 از شبکه یک پخش خواهد شد.

مستند «سمت اقیانوس» با موضوع زائران امام رضا(ع) از شنبه 22 اردیبهشت هر روز ساعت  12:45 روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود.

همچنین برنامه‌های «صبح بخیر ایران» و «ایران دوست داشتنی» نیز برنامه‌های خود را با ایام دهه کرامت منعطف خواهند کرد.

شبکه دو

برنامه زنده «صبحانه ایرانی» با موضوعات و اخبار متنوع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که به مناسبت دهه کرامت به این ایام منعطف خواهد شد و آیتم‌های متنوع و پلاتوهای ویژه‌ای را در نظر خواهد گرفت. این برنامه گفت‌وگوهایی نیز با کارشناسان مذهبی در مورد سیره عملی و کرامات اخلاقی حضرت معصومه (س) و امام رضا(ع) خواهد داشت.

برنامه «پناه» هر شب ساعت 22 به صورت زنده در حرم رضوی روی آنتن خواهد رفت و در دهه کرامت با دعوت از مهمانان مرتبط و کارشناسان مذهبی در مورد سیره و کرامات اخلاقی حضرت امام رضا (ع) و خواهر گرامی آن حضرت، حضرت فاطمه معصومه (س) به گفت‌وگو خواهد پرداخت.

سخنرانی واعظان در حرم رضوی و حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در قم و پخش مولودی‌خوانی و کلیپ‌های تصویری مرتبط با دهه کرامت از دیگر برنامه های شبکه دو در این ایام خواهد بود.

برنامه «بیا وسط» به صورت زنده هر روز ساعت 19:15 و مسابقه «صد در صد» هر روز ساعت 18:40 منعطف با دهه کرامت روی آنتن خواهند رفت.

ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟

شبکه سه

به مناسبت دهه کرامت شبکه سه سیما مینی سریال «روزی روزگاری برادر» را پخش می‌کند.

مینی سریال «روزی روزگاری برادر» در 8 قسمت 40 دقیقه‌ای هر شب حوالی ساعت 21 پخش می‌شود.

شبکه چهار

ویژه برنامه دهه کرامت شبکه چهار با عنوان «ماجرای خورشید هشتم» در 10 قسمت از شنبه 22 اردیبهشت ساعت 20:30 پخش می‌شود.

این برنامه به تهیه‌کنندگی سید یزدان ملک‌آبادی و اجرای حمید سبحانی‌ صدر روی آنتن می‌رود.

شبکه نسیم

ویژه برنامه «کودک‌شو» با اجرای ملیکا شریفی‌نیا و با حضور دانش‌‌آموزان دختر به مناسبت روز دختر، جمعه 21 اردیبهشت‌ماه ساعت 22 از شبکه نسیم به روی آنتن می‌رود.

شبکه آموزش

برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما منعطف با دهه کرامت روی آنتن می‌رود.

شبکه قرآن و معارف

برنامه گفت وگو محور «یاد خدا» با حضور کارشناسان مختلف و با موضوع گرامیداشت دهه کرامت از روز جمعه 21 اردیبهشت هر شب ساعت 20 بر روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می‌رود.

پخش سخنرانی‌های علما و روحانیون از حرم مطهر حضرت معصومه(س) در باب دهه کرامت هر شب ساعت 18:30 به صورت زنده از شبکه قرآن ومعارف سیما پخش می‌شود.

همچنین برقراری ارتباطات مستقیم و پخش تصاویر زنده از جشن‌ها و سخنرانی‌های مختلف در صحن های بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) از دیگر برنامه‌های شبکه قرآن و معارف سیما است.

پخش میان برنامه‌های مناسبتی، مجالس مولودی‌خوانی، قرائت ادعیه‌های مختلف و ترتیل جزخوانی نیز از تدارک شبکه قرآن ومعارف سیما در دهه کرامت است.

شبکه تهران

گروه معارف شبکه تهران، با تدارک ویژۀ دو برنامه «تا نیایش» و «کرامت رضوی» دهه کرامت را گرامی می‌دارد.  برنامه ظهرگاهی «تا نیایش» از روز پنجشنبه 27 تا دوشنبه 31 اردیبهشت‌ماه به مدت 5 روز به مناسبت دهه کرامت حوالی ساعت 12:15روی آنتن می‌رود.

این برنامه ترکیبی به صورت زنده و مستقیم از مشهد مقدس، حرم مطهر امام رضا (ع) به تهیه‌کنندگی علیرضا هنرمند و محمد جوادی‌نژاد پخش می‌شود. «تا نیایش» دارای بخش گفت‌وگو (مجری و کارشناس)، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا(ع) و پلی‌بک‌های تماشایی خواهد بود.

ویژه‌برنامه ترکیبی «کرامت رضوی» نیز از 27 اردیبهشت‌ماه به مدت 5 شب ساعت 24 به‌ صورت زنده و ترکیبی از حرم رضوی در دهه کرامت تماشایی می‌شود. بخش گفت‌وگو با کارشناس، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع)، مدیحه‌سرایی و پلی‌بک‌های مرتبط با برنامه از بخش‌های تماشایی این برنامه است.

شبکه افق

برنامه «صاد» در روزهای یکشنبه و دوشنبه 30 و 31 اردیبهشت و سه‌شنبه 1 خرداد با اجرای یامین‌پور، به مناسب ایام کرامت، ساعت 22 پخش می‌شود.

شبکه سلامت

برنامه‌های «مثبت سلامت» و «دوربین سلامت» منعطف با ایام دهه کرامت روی آنتن شبکه سلامت می‌رود.

شبکه کودک

ویژه برنامه عروسکی «ماجراهای نوید» و «بچه مرشد» منعطف با دهه کرامت روی آنتن شبکه کودک می‌رود. برنامه «بچه مرشد» از کنار مزار حکیم ابوالقاسم فرودسی در شهر طوس به صورت زنده روی آنتن می‌رود.

شبکه مستند

مستندهای «کریم بانو» و «بنای محبت» در دهه کرامت به ترتیب شنبه و سه‌شنبه 22 و  25 اردیبهشت، ساعت 19:30 از شبکه مستند پخش می شود. همچنین مستند «از جنس بلور» نیز از شنبه 22 اردیبهشت تا چهارشنبه 26 اردیبهشت، ساعت 20:30 روی آنتن می‌رود.

شبکه امید

فیلم‌های سینمایی «ماجرای رسیدن به ستارگان» و «جهان من» همزمان با روز دختر پنجشنبه و جمعه ساعت 17:00 از شبکه امید تماشایی می‌شود.

مستندهای «عروسک کوکی نیستم» و «دختر بهمنشیر» پنجشنبه و جمعه ساعت 23 پخش می‌شود.

پخش مستند «سرزمین خورشید» و انیمیشن سینمایی «مشهد دوست داشتنی»، وله و کلیپ گروه های سرود نوجوان و «نونوا» از دیگر تدارکات شبکه امید برای دهه کرامت است.

شبکه جام‌جم

مستند «مهمانان درب شماره 17» با محوریت گردشگران غیرمسلمان و توریست در حرم حضرت معصومه (س) و مجموعه تلویزیونی «کسی که نمی‌شناختم» در دهه کرامت از شبکه جام‌جم پخش می‌شود.

همچنین ویدیوهای ارسالی مخاطبان از سراسر دنیا، تصاویری از خاطرات، واگویه‌ها و زیارت‌های از راه دور عاشقان امام هشتم نیز در فواصل برنامه‌ها پخش خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • ضرورت ورود قرآن به بدنه جامعه/ تشریح ماموریت های جامعه المصطفی
  • جایگاه پنجم دانشگاه کردستان دربین دانشگاههای جامع وزارت علوم
  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • نشانه جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش